VERENIGINGSTROUW BELOOND MET ERE-LIDMAATSCHAP

VERENIGINGSTROUW BELOOND MET ERE-LIDMAATSCHAP

Geplaatst op maandag 9 augustus 2021

Stedelijk Orkest Purmerend reikte op 1 juli 2021 een erelidmaatschap uit aan Johan Dinkla. Hij is ruim 66 jaar lid geweest van dit orkest.


Op de Algemene Ledenvergadering van het orkest werd een plek ingeruimd om stil te staan bij het
aanstaande einde van het lidmaatschap van Johan (Joep) Dinkla. Een door hem zelf aangegeven einde, want het valt hem steeds zwaarder om elke week te blijven repeteren en mee te doen met de diverse concerten. Na een lidmaatschap van ruim 66 jaar zal hij op 1 januari 2022 stoppen. Reden genoeg om hem erelid te maken, een onderscheiding en oorkonde die hij trots in ontvangst nam. Hij dankte iedereen in het orkest voor het jarenlang samen spelen en de mooie voorstellingen die er geweest zijn. Als muzikant kon hij daar altijd heel veel plezier aan beleven.

links voorzitter Stedelijk Orkest Ruud Stolk, en rechts het ere-lid Johan Dinkla

Hij zal het orkest blijven volgen, vooral in het komende jubileumjaar van Stedelijk Orkest Purmerend, dat in 2022 haar honderdjarig bestaan gaat vieren. Dat jubileum zal gepaard gaan met een hele reeks activiteiten, waaronder een boek met het verhaal van het orkest door die honderd jaar heen, met een speciaal gecomponeerd muziekstuk en met een bijzonder projectorkest, samengesteld uit jongeren (van 12-30 jaar) vanuit de hele regio. Startend dit najaar zal er gerepeteerd worden, en in 2022 zullen er diverse voorstellingen worden gegeven.

© 2021-2024 Stedelijk Orkest Purmerend