Directie

Stedelijk Orkest werkt met meerdere dirigenten. Het orkest speelt verschillend repertoire; bij de themaconcerten kiest het orkest steeds díe dirigent die het beste aansluit bij het thema.

Henk Ummels

Directie - Henk Ummels

Muzikale duizendpoot Henk Ummels is op vele fronten actief.

Als trombonist en tubaist speelde hij bij Joop van den Ende theater producties in nagenoeg alle grote musicals zoals ‘The Phantom of the Opera’, ‘Miss Saigon’, ‘Lion King’ en ‘Tarzan’.

Als dirigent is Henk al sinds 1989 actief in de harmonie- en fanfaresector en stond voor tal van orkesten in Noord-Holland. Ook dirigeerde hij de Joop van den Ende musicals ‘The Sound of Music’, ‘Beauty and the Beast’, ‘Tarzan’, ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’ en ‘Petticoat’.

Henk is als artistiek directeur werkzaam bij muziekuitgeverij Molenaar Edition. Ook schreef hij een groot aantal arrangementen waarvan een groot deel is uitgegeven bij Molenaar Edition.

Henk dirigeert het orkest bij projecten als ZangTalent, musicalproducties en populair repertoire.

Herman Draaisma

Herman Draaisma begon zijn studie klarinet aan de Muziek Pedagogische Academie in Leeuwarden bij Gerard van der Weerd en vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Pierre Woudenberg. Hier volgde hij aansluitend aan zijn klarinetstudie bij Lucas Vis orkestdirectie.

Sinds 1992 is hij als klarinettist/basklarinettist verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkest in Amsterdam. Als dirigent werkt hij met verschillende ensembles en orkesten. 

Herman dirigeerde met het Nederlands Kamerorkest een wereldpremière van componist Matijs de Roo in het kader van de uitreiking van de Nederlandse Muziekprijs aan blokfluitist Erik Bosgraaf.

Als onderdeel van educatieprogramma’s dirigeerde hij zowel het Nederlands Kamerorkest als een blazersensemble en een strijkorkest, samengesteld uit leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkest. Bij het in 2014 opgerichte Nieuw Klassiek Collectief waarin professionele musici samenspelen met zeer gevorderde amateurs, heeft hij met succes twee projecten gedirigeerd. 

Herman dirigeert het orkest bij (licht)klassieke – en nieuwjaarsconcerten.

© 2021-2023 Stedelijk Orkest Purmerend