Het orkest

Stedelijk Orkest Purmerend heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een kwalitatief hoogstaand orkest dat volle Purmarynzalen trekt. Dat succes is met name te danken aan de toegankelijke muziek en de presentatie tijdens de voorstellingen. Door de kiezen voor verschillende muzieksoorten en thema-voorstellingen is er voor het publiek altijd voldoende te beleven. In januari 2013 heeft Stedelijk Orkest Purmerend een nieuwe traditie gestart: het Nieuwjaarsconcert in Weense stijl op de eerste zondag van het nieuwe jaar. Met als setting een Weense balzaal gaat het orkest gekleed in prachtige jurken en rokkostuum voor in een keur aan polka’s en walsen. En natuurlijk ontbreekt de afsluitende Radetzky Mars niet.

Met plezier muziek maken is voor het orkest belangrijk en dat doen we ook graag met anderen. Zo heeft het orkest een aantal edities ZangTalent gehouden waarbij lokaal en regionaal zangtalent de kans krijgt onder begeleiding van een groot orkest te zingen. Een vaak nieuwe en direct welhaast verslavende ervaring voor de meeste deelnemers. Stedelijk Orkest kiest er bij dit evenement voor geen competitie-element te hanteren, maar selecteert voor op kwaliteit en gaat vervolgens met de ZangTalenten aan de slag om een zinderende zangshow neer te zetten. Muzikaal plezier voor zowel orkest en zangers als het publiek

Elk jaar geeft Stedelijk Orkest Purmerend een thema-voorstelling in De Purmaryn. Thema’s als “Latin”, “Swing”, “Houdt van Holland” en “Hollands Glorie” waren de afgelopen jaren ware publiekstrekkers. Stedelijk Orkest zoekt zoveel mogelijk de samenwerking met lokale artiesten en talent. Zo werkte Stedelijk Orkest Purmerend samen met de NKT Theaterschool, wat resulteerde in de fantastische musicals “Disney” en “Hollands Glorie”.

Ook klassieke muziek komt aan bod bij het orkest en ook daar zoeken we samenwerking met muziektalent uit de regio. Operazangeres Jeanneke van Buul (Nationale Opera), treedt regelmatig op bij onze klassieke – en  nieuwjaarsconcerten.

Dat het orkest een belangrijke plek in de stad en streek heeft verworven blijkt uit de vele verzoeken om bijzondere bijeenkomsten te voorzien van muzikale omlijsting. Denk hierbij aan de officiële nieuwjaarsreceptie van de gemeente, het Allerzielenconcert i.s.m. het koor Cantamo en het 30-jarig jubileum van Burggolf.

De bezetting van het Stedelijk Orkest Purmerend is op dit moment als volgt:

Bes-Klarinet
Huib Brokkelkamp
Francien Kardinaal
Victor Bon
Cecile van Dam
Jacqueline de Haan
Nel Kous
Rina Meijer
Jochen Rosenboom
Wim Sipman
Geja Verwoerd
Anneke van Rijn
Frits Knuvelder

Alt-klarinet
Wim Sipman

Basklarinet
Sander de Bruijn

Hobo
Lida Spaans

Altsaxofoon
Nico Belt
Linda de Groot
Hans Metelerkamp Cappenberg
Irma van Eijk

Tenorsaxofoon
Annie Berkel
Anna van den Broek
Alexandra Kouwenhoven

Baritonsaxofoon
Cees Oostrum

Dwarsfluit
Petra Solavera
Lieke Stolk
Karin Vlaar-Jansen
Linda Sloep

Piccolo
Linda Sloep

Fagot
Vacature

Trompet
Wietske Blees
Jacqueline Krull
Ruud Stolk

Trombone
Martijn van der Heide
Simon Glas
Joop Glas

Bariton
Els Broers
Dineke Harmsen
Ruud van Neck
Agnes Glas

Hoorn
Hannie Eijk
Martin Blees
Martijn Smulders

Es-bas
Vacature

Bes-bas
Simon Glas

Strijkbas/basgitaar
Jim de Goede

Elektrisch/Akoestisch Gitaar
Wouter de Bruijn

Slagwerk
Arno Kouwenhoven
Norbert Vroege
Wouter van Waardt

© 2021-2023 Stedelijk Orkest Purmerend