ZangTalent – 2023

ZangTalent draait om plezier hebben in het maken van muziek op een hoog niveau.

Met deze doelstelling is Stedelijk Orkest Purmerend al een aantal jaren op zoek naar plaatselijk en regionaal talent.
Wat is er nu leuker dan je passie live te kunnen uitvoeren op een groot podium met een mega-orkest dat je begeleidt? De vaste zangeressen en zangers van het orkest zijn allen begonnen als ZangTalent en hebben sindsdien regelmatig optredens met het orkest bij allerlei gelegenheden, zowel binnen als buiten.

Het orkest zorgt dan ook voor de juiste gereedschappen: professionele geluidsversterking en uitlichting voor zowel het orkest als de zang om de ideale mix te kunnen maken.

In 2023 organiseert het orkest weer een editie van deze succesvolle formule.
Anders dan je op tv ziet, doen wij niet aan stoelen draaien of battles maar selecteren wij vooraf de talenten die aan onze show kunnen meewerken om samen met hen een geweldige performance neer te zetten. Dat zij wel een gedegen juryrapport krijgen is bedoeld om hen extra te ondersteunen en op weg te helpen om nóg beter te worden. Dit jaar zijn niet alleen zangers en zangeressen welkom, maar stellen wij het podium ook open voor instrumentale solisten.
Net als voor de zang staat de kwaliteit van het optreden hierbij centraal.

Procedure

Aanmeldingen – via een mail naar `zangtalent@stedelijkorkestpurmerend.nl

Benodigd bij de aanmelding:

  1. MP3 of (link naar) YouTube opname;
  2. Motivatie;
  3. Telefoonnummer waarop je bereikbaar bent.

Werkwijze

Degene die zich aanmeldt kijkt in de lijst of er voor hem/haar geschikte nummers bij zitten en vervolgens moet worden bepaald of het orkestarrangement in de juiste toonsoort staat of is te maken. Dit gebeurt door ons in overleg met de dirigent. De selectie van uit te voeren nummers gebeurt in onderling overleg.
Er worden drie nummers geselecteerd waaruit uiterlijk op augustus 2021 een keuze wordt gemaakt. Mocht het zo zijn dat je graag een ander nummer wilt zingen dat niet in de lijst staat, kunnen we kijken of dat mogelijk is.

Op basis van de inzending wordt door een vakjury en dirigent bepaald of de inzending van voldoende niveau is. Bij twijfel wordt contact opgenomen met de kandidaat.

Repetities vinden plaats op:

  • data nog te bepalen

Je kunt twee of drie keer meerepeteren met het orkest.

Er wordt met je overlegd op welke avond en op welk tijdstip wordt gerepeteerd. De repetities zijn tussen 19.45 uur tot 22.15 uur.

Voor alle aangenomen kandidaten geldt dat er een concert in de grote zaal van P3 wordt gegeven waarbij de kandidaten met het orkest in een concertzaal kunnen optreden met de daarbij behorende licht- en geluidselementen.

Stedelijk Orkest doet uiteraard de nodig marketing voor dit evenement, maar aan volle zalen werk je samen. Jouw publiek is dus meer dan welkom. Twee toegangskaarten krijg je alvast van het orkest, extra kaarten zijn bij te bestellen à € 7,50.

Juryleden (voorselectie):
Nader te bepalen

Juryleden:
Nader te bepalen

Doel van ZangTalent is het ontdekken van zang- en muziektalenten in Purmerend e.o. die het leuk vinden om met een groot orkest live op te treden. De jury zal opbouwende commentaren geven en de kandidaten waar mogelijk begeleiden.
Daarna is het mogelijk vaker met het orkest op te treden.

Link naar lijst met zangnummers.

© 2021-2023 Stedelijk Orkest Purmerend